Op 20 maart was het World Storytelling Day oftewel 'Wereldverteldag': een dag waarop wereldwijd de kunst van het vertellen gevierd wordt. Daarom delen we vijf inspirerende verhalen van Samen Sterk-ambassadeurs met je, die je eigenlijk gelezen móet hebben.

1. ik hoef niet alles te kunnen

floorVier jaar geleden kreeg Floor de diagnose Asperger. Op een bepaalde manier vond ze dat fijn: "Het was een antwoord op heel veel vragen: waarom gaan dingen bij mij altijd zo? De bekende puzzelstukjes vielen inderdaad op hun plek." Concreet, helder en bondig vertelt ze hoe ze omgaat met haar vorm van autisme.

2. je ziet het niet

"Bij mensen met een psychische kwetsbaarheid mankeert iets aan het hoofd, maar niet alles! Er is altijd iets wat het goed doet", vertelt Froukje. Ze is herstellende en vol goede moed over haar mogelijkheden.

3. ik heb zelf de touwtjes in handen

"Je moet het echt zelf regelen allemaal. Het bedrijf heeft als beleid dat werknemers een doel hebben en het heft in eigen hand nemen. Dit geldt ook als je iets hebt. Dat is niet gemakkelijk als je bent uitgevallen met een zware depressie", aldus Gabriëlla. Ze vertelt hoe het haar gelukt is om terug te keren bij haar werkgever.

4. afwijkend gedrag is oké

De combinatie van therapie, veel gesprekken, medicijnen en de steun van zijn omgeving, maakt dat Ronald nu vindt dat hij een ‘normaal’ leven leidt: "Natuurlijk moet ik oppassen en vooral goed naar mezelf luisteren. Anders spelen de klachten weer op. Ik vraag me steeds opnieuw af of ik de dingen die ik doe, écht zelf wil. Ik heb een signaleringsplan opgesteld dat houvast geeft."

5. ik heb niets meer te verbergen

"Ik ben zo blij dat ik de guts heb gehad om de confrontatie met mijn dwangstoornis aan te gaan! De stoornis blijft, maar nu kan ik er prima mee functioneren." Aan het woord is ambassadeur Michiel. Openhartig vertelt hij over zelf stappen zetten, balans en een stevige betonnen fundering.

nog niet uitgelezen?

Alle verhalen, blogs en portretten vind je hier.

[gravityform id="2" title="true" description="true"]

Op 20 maart was het World Storytelling Day oftewel ‘Wereldverteldag’: een dag waarop wereldwijd de kunst van het vertellen gevierd wordt. Daarom delen we vijf inspirerende verhalen van Samen Sterk-ambassadeurs met je, die je eigenlijk gelezen móet hebben.

1. ik hoef niet alles te kunnen

floorVier jaar geleden kreeg Floor de diagnose Asperger. Op een bepaalde manier vond ze dat fijn: “Het was een antwoord op heel veel vragen: waarom gaan dingen bij mij altijd zo? De bekende puzzelstukjes vielen inderdaad op hun plek.” Concreet, helder en bondig vertelt ze hoe ze omgaat met haar vorm van autisme.

2. je ziet het niet

“Bij mensen met een psychische kwetsbaarheid mankeert iets aan het hoofd, maar niet alles! Er is altijd iets wat het goed doet”, vertelt Froukje. Ze is herstellende en vol goede moed over haar mogelijkheden.

3. ik heb zelf de touwtjes in handen

“Je moet het echt zelf regelen allemaal. Het bedrijf heeft als beleid dat werknemers een doel hebben en het heft in eigen hand nemen. Dit geldt ook als je iets hebt. Dat is niet gemakkelijk als je bent uitgevallen met een zware depressie”, aldus Gabriëlla. Ze vertelt hoe het haar gelukt is om terug te keren bij haar werkgever.

4. afwijkend gedrag is oké

De combinatie van therapie, veel gesprekken, medicijnen en de steun van zijn omgeving, maakt dat Ronald nu vindt dat hij een ‘normaal’ leven leidt: “Natuurlijk moet ik oppassen en vooral goed naar mezelf luisteren. Anders spelen de klachten weer op. Ik vraag me steeds opnieuw af of ik de dingen die ik doe, écht zelf wil. Ik heb een signaleringsplan opgesteld dat houvast geeft.

5. ik heb niets meer te verbergen

“Ik ben zo blij dat ik de guts heb gehad om de confrontatie met mijn dwangstoornis aan te gaan! De stoornis blijft, maar nu kan ik er prima mee functioneren.” Aan het woord is ambassadeur Michiel. Openhartig vertelt hij over zelf stappen zetten, balans en een stevige betonnen fundering.

nog niet uitgelezen?

Alle verhalen, blogs en portretten vind je hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief