Wat is stigma eigenlijk? En wat doet dit met mensen? Ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma kunnen je hier veel over vertellen. Eén van hen legt uit: "Stigmatisering zorgt er eigenlijk voor dat je je een soort tweede-, of misschien wel derderangs burger voelt. Dat je ook het idee hebt dat je er een beetje bij hangt. Je bent er nou eenmaal, en mensen besteden wel aandacht aan je maar eigenlijk doe je er niet zoveel toe."

Openheid

Negen ambassadeurs namen plaats voor de camera en spraken openhartig over wat stigma voor hen betekent en hoe zij dit omzetten naar openheid en eigen kracht. Want over één ding zijn ze het allemaal eens: openheid is belangrijk en kan een heel positief effect hebben. Annemiek, één van de ambassadeurs, vertelt: "Door mijn openheid heb ik zéker meer zelfvertrouwen gekregen."

"Door mijn openheid heb ik zéker meer zelfvertrouwen gekregen."

Wat is stigma eigenlijk? En wat doet dit met mensen? Ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma kunnen je hier veel over vertellen. Eén van hen legt uit: “Stigmatisering zorgt er eigenlijk voor dat je je een soort tweede-, of misschien wel derderangs burger voelt. Dat je ook het idee hebt dat je er een beetje bij hangt. Je bent er nou eenmaal, en mensen besteden wel aandacht aan je maar eigenlijk doe je er niet zoveel toe.”

Openheid

Negen ambassadeurs namen plaats voor de camera en spraken openhartig over wat stigma voor hen betekent en hoe zij dit omzetten naar openheid en eigen kracht. Want over één ding zijn ze het allemaal eens: openheid is belangrijk en kan een heel positief effect hebben. Annemiek, één van de ambassadeurs, vertelt: “Door mijn openheid heb ik zéker meer zelfvertrouwen gekregen.”

“Door mijn openheid heb ik zéker meer zelfvertrouwen gekregen.”