Steeds meer mensen vertellen open over hun psychische aandoening. Daaronder ook steeds vaker zorgverleners, binnen of buiten de GGZ. Onlangs verscheen op Medisch Contact een interview waarin twee artsen vertellen over hun autisme. Was dat vorig jaar nog anoniem, nu staan ze er met naam en toenaam in: 

[caption id="attachment_9079" align="alignleft" width="206"] Els van Veen (l) en Lujan Blankenstein[/caption]

"... wat mij betreft is mijn diagnose privé. Maar ik kies er toch voor [om open te zijn naar de buitenwereld], omdat ik denk dat het belangrijk is om te laten zien dat wij gewone, normale dokters zijn, die goed zijn in ons werk.

De vooroordelen die er leven over autisme, zitten me dwars, zoals dat we geen oogcontact zouden kunnen maken, of überhaupt geen contact, of geen empathie zouden kunnen hebben. Dat beeld wil ik bijstellen.

Een andere reden om de openbaarheid te zoeken, zijn coassistenten met autisme. Daar ken ik er inmiddels twee van, en die hebben er last van dat ze het verborgen moeten houden." Lees het hele interview en de reacties hier.

Huisarts Van Veen lanceerde in november 2016 de website  www.artsenmetautisme.nl .

 

Steeds meer mensen vertellen open over hun psychische aandoening. Daaronder ook steeds vaker zorgverleners, binnen of buiten de GGZ. Onlangs verscheen op Medisch Contact een interview waarin twee artsen vertellen over hun autisme. Was dat vorig jaar nog anoniem, nu staan ze er met naam en toenaam in: 

Els van Veen (l) en Lujan Blankenstein

“… wat mij betreft is mijn diagnose privé. Maar ik kies er toch voor [om open te zijn naar de buitenwereld], omdat ik denk dat het belangrijk is om te laten zien dat wij gewone, normale dokters zijn, die goed zijn in ons werk.

De vooroordelen die er leven over autisme, zitten me dwars, zoals dat we geen oogcontact zouden kunnen maken, of überhaupt geen contact, of geen empathie zouden kunnen hebben. Dat beeld wil ik bijstellen.

Een andere reden om de openbaarheid te zoeken, zijn coassistenten met autisme. Daar ken ik er inmiddels twee van, en die hebben er last van dat ze het verborgen moeten houden.” Lees het hele interview en de reacties hier.

Huisarts Van Veen lanceerde in november 2016 de website  www.artsenmetautisme.nl .