Door: Lienke Nijboer

In september 2016 heb ik zelf als deelnemer meegedaan aan de Socialrun. Via mijn zorginstelling Pro Persona Arnhem ben ik in aanraking gekomen met dit mooie initiatief. Het was een bijzondere ervaring om samen als groep zo’n prestatie af te leveren. Voornamelijk omdat de samenstelling van de groep zo divers is, cliënten (zoals ik), ex-cliënten en eveneens zorgverleners en andere werknemers binnen Pro Persona. Het heeft veel inzichten gegeven en mij laten zien dat je meer bent dan alleen cliënt.

'De Socialrun was voor mij een keerpunt..'

De Socialrun was voor mij een keerpunt om vanaf dat moment weer actief in beweging te komen en fit te worden. In oktober ben ik begonnen aan een prachtig traject: VITEX Cursus Life Management. Hierbij worden de pijlers voeding, beweging en rust als middelen ingezet om je zo mentaal, fysiek/fysiologisch en sociaal te ontwikkelen.

Herstel

Dit traject heeft mijn herstel enorm bevorderd. Er wordt in een korte tijd een hele vertrouwde omgeving gecreëerd en iedereen is zich bezig en aanschouwd de groeiprocessen van zichzelf en elkaar. Mensen vanuit verschillende hoeken uit de maatschappij komen allemaal samen voor een groter doel: De beste versie van jezelf worden.

'Ik kan zeker zeggen dat ik nu sterker in mijn schoenen sta dan dat ik ooit heb gedaan.'

Persoonlijk heb ik in deze periode mijn medicatie af kunnen bouwen (uiteraard ook onder begeleiding van de zorgverleners Pro Persona). Een resultaat (het was geen doel) van het traject is dat ik op een verantwoorde manier ongeveer 20 extra medicatie kilo’s afgevallen ben in 7 maanden tijd. Verder ben ik diep gewortelde patronen en routines tegengekomen door het samen uitvoeren van mind-sets, trainingen en voedingsexperimenten. Ik kan zeker zeggen dat ik nu sterker in mijn schoenen sta dan dat ik ooit heb gedaan. Uiteraard blijft er werk aan de winkel maar dat is voor iedereen in het leven zo.

Door: Lienke Nijboer

In september 2016 heb ik zelf als deelnemer meegedaan aan de Socialrun. Via mijn zorginstelling Pro Persona Arnhem ben ik in aanraking gekomen met dit mooie initiatief. Het was een bijzondere ervaring om samen als groep zo’n prestatie af te leveren. Voornamelijk omdat de samenstelling van de groep zo divers is, cliënten (zoals ik), ex-cliënten en eveneens zorgverleners en andere werknemers binnen Pro Persona. Het heeft veel inzichten gegeven en mij laten zien dat je meer bent dan alleen cliënt.

‘De Socialrun was voor mij een keerpunt..’

De Socialrun was voor mij een keerpunt om vanaf dat moment weer actief in beweging te komen en fit te worden. In oktober ben ik begonnen aan een prachtig traject: VITEX Cursus Life Management. Hierbij worden de pijlers voeding, beweging en rust als middelen ingezet om je zo mentaal, fysiek/fysiologisch en sociaal te ontwikkelen.

Herstel

Dit traject heeft mijn herstel enorm bevorderd. Er wordt in een korte tijd een hele vertrouwde omgeving gecreëerd en iedereen is zich bezig en aanschouwd de groeiprocessen van zichzelf en elkaar. Mensen vanuit verschillende hoeken uit de maatschappij komen allemaal samen voor een groter doel: De beste versie van jezelf worden.

‘Ik kan zeker zeggen dat ik nu sterker in mijn schoenen sta dan dat ik ooit heb gedaan.’

Persoonlijk heb ik in deze periode mijn medicatie af kunnen bouwen (uiteraard ook onder begeleiding van de zorgverleners Pro Persona). Een resultaat (het was geen doel) van het traject is dat ik op een verantwoorde manier ongeveer 20 extra medicatie kilo’s afgevallen ben in 7 maanden tijd. Verder ben ik diep gewortelde patronen en routines tegengekomen door het samen uitvoeren van mind-sets, trainingen en voedingsexperimenten. Ik kan zeker zeggen dat ik nu sterker in mijn schoenen sta dan dat ik ooit heb gedaan. Uiteraard blijft er werk aan de winkel maar dat is voor iedereen in het leven zo.