Ex-gebruikers vertellen in het boek 'Herstel' inspirerende en motiverende verhalen hoe zij de confrontatie aangingen met hun kwetsbaarheid omdat zij zich niet langer wilden verschuilen achter het afhankelijk zijn van middelen. Ook hulpverleners worden aan het woord gelaten. De verhalen worden geïllustreerd met prachtige zwartwit foto’s en mooie quotes.

"Er wordt zo vaak gesproken over hoe moeilijk en zwaar het is om verslaafd te zijn, en hoe onmogelijk het lijkt om je verslaving te overwinnen."

De auteurs van het boek, Jenny de Rijke & Pascal Theunissen vertellen over 'Herstel': "Met dit boek willen we gebruikers hoop bieden. Er wordt zo vaak gesproken over hoe moeilijk en zwaar het is om verslaafd te zijn, en hoe onmogelijk het lijkt om je verslaving te overwinnen. Uit de verhalen blijkt dat ieder mens een innerlijke kracht heeft. Herstellen kan! Door hier meer de nadruk op te leggen en de schoonheid van ieder individu te laten zien, hopen we het zelfvertrouwen van verslaafden te vergroten  en stigma’s te verkleinen. Ook in de zorg, hulpverleners moeten soms accepteren dat herstellen niet ‘beter maken’ is. Het is belangrijk om te beseffen dat herstellen een proces is, soms van jaren, en dat het niet persé een einddoel hoeft te zijn.”

Interesse in dit boek? Je kunt het hier bestellen.

 

Ex-gebruikers vertellen in het boek ‘Herstel’ inspirerende en motiverende verhalen hoe zij de confrontatie aangingen met hun kwetsbaarheid omdat zij zich niet langer wilden verschuilen achter het afhankelijk zijn van middelen. Ook hulpverleners worden aan het woord gelaten. De verhalen worden geïllustreerd met prachtige zwartwit foto’s en mooie quotes.

“Er wordt zo vaak gesproken over hoe moeilijk en zwaar het is om verslaafd te zijn, en hoe onmogelijk het lijkt om je verslaving te overwinnen.”

De auteurs van het boek, Jenny de Rijke & Pascal Theunissen vertellen over ‘Herstel’: “Met dit boek willen we gebruikers hoop bieden. Er wordt zo vaak gesproken over hoe moeilijk en zwaar het is om verslaafd te zijn, en hoe onmogelijk het lijkt om je verslaving te overwinnen. Uit de verhalen blijkt dat ieder mens een innerlijke kracht heeft. Herstellen kan! Door hier meer de nadruk op te leggen en de schoonheid van ieder individu te laten zien, hopen we het zelfvertrouwen van verslaafden te vergroten  en stigma’s te verkleinen. Ook in de zorg, hulpverleners moeten soms accepteren dat herstellen niet ‘beter maken’ is. Het is belangrijk om te beseffen dat herstellen een proces is, soms van jaren, en dat het niet persé een einddoel hoeft te zijn.”

Interesse in dit boek? Je kunt het hier bestellen.

 

Posted in Geen categorie

1 reactie “Boek ‘Herstel’ van Jenny de Rijke & Pascal Theunissen

  1. Ik ben aan t herstellen van mijn borderline verleden, met het besef dat de kwetsbaarheid blijft.
    Heel weinig mensen weten van mijn diagnose , mijn zelfstigma is erg groot. Ook angst voor reacties omgeving.
    Ik had altijd erg veel behoefte aan alcohol, want het verdoofde de pijn, de zelfhaat.
    Benieuwd naar herkenning in dit boek.
    Groet Cynthia

Je kunt niet meer reageren.