Theoretisch gezien is het boek 'Super spontaan en totaal niet ongemakkelijk' een dichtbundel. In de praktijk voelt het meer als blote billen tegen een autoraam, als dat dronken-dans-filmpje dat voor altijd op internet staat, als die ongeplande íets te snelle liefdesverklaring. Als een eerste stap, een veel te harde lach, iets doen wat eigenlijk niet mag. Super spontaan en totaal niet ongemakkelijk.

Over de auteur

Frederike Kossmann schrijft over wat er in haar hoofd gebeurt. Deze jonge dichteres beschrijft in detail haar gedachtes over uiteenlopende onderwerpen, van ingegroeide haren tot begraafplaatsen, gedachten met pootjes tot de wens een zeeleeuw te zijn. Ze verwierf al op haar achttiende een finaleplaats op het NK Poetryslam en was o.a. live te zien bij Poëzie aan de Waterkant, Divercity en Het Bevrijdingsfestival Den Haag. Daarnaast treedt ze regelmatig op als lid van het Haags Dichtersgilde en ambassadeur van Samen Sterk Zonder Stigma.

'De typografie is gebaseerd op spraakberichten, waardoor je Frederieke's bijzondere ritmes mee krijgt op papier.'

Frederieke's eigen manier van voordragen komt terug in het ontwerp van deze debuutbundel. De typografie is gebaseerd op spraakberichten, waardoor je haar bijzondere ritmes mee krijgt op papier. De voetnoten zijn kleine hapjes context uit haar podiumrepertoire. Frederike woont in Amsterdam. Sinds het afronden van haar studie sociale en culturele antropologie werkt ze bij het project Alles Goed aan het destigmatiseren van psychische aandoeningen.

Interesse in het boek 'Super spontaan maar totaal niet ongemakkelijk'? Je kunt het boek hier aanschaffen.

Theoretisch gezien is het boek ‘Super spontaan en totaal niet ongemakkelijk’ een dichtbundel. In de praktijk voelt het meer als blote billen tegen een autoraam, als dat dronken-dans-filmpje dat voor altijd op internet staat, als die ongeplande íets te snelle liefdesverklaring. Als een eerste stap, een veel te harde lach, iets doen wat eigenlijk niet mag. Super spontaan en totaal niet ongemakkelijk.

Over de auteur

Frederike Kossmann schrijft over wat er in haar hoofd gebeurt. Deze jonge dichteres beschrijft in detail haar gedachtes over uiteenlopende onderwerpen, van ingegroeide haren tot begraafplaatsen, gedachten met pootjes tot de wens een zeeleeuw te zijn. Ze verwierf al op haar achttiende een finaleplaats op het NK Poetryslam en was o.a. live te zien bij Poëzie aan de Waterkant, Divercity en Het Bevrijdingsfestival Den Haag. Daarnaast treedt ze regelmatig op als lid van het Haags Dichtersgilde en ambassadeur van Samen Sterk Zonder Stigma.

‘De typografie is gebaseerd op spraakberichten, waardoor je Frederieke’s bijzondere ritmes mee krijgt op papier.’

Frederieke’s eigen manier van voordragen komt terug in het ontwerp van deze debuutbundel. De typografie is gebaseerd op spraakberichten, waardoor je haar bijzondere ritmes mee krijgt op papier. De voetnoten zijn kleine hapjes context uit haar podiumrepertoire. Frederike woont in Amsterdam. Sinds het afronden van haar studie sociale en culturele antropologie werkt ze bij het project Alles Goed aan het destigmatiseren van psychische aandoeningen.

Interesse in het boek ‘Super spontaan maar totaal niet ongemakkelijk’? Je kunt het boek hier aanschaffen.

Posted in InstagramTagged

38 reacties “Boekentip: Super spontaan en totaal niet ongemakkelijk

 1. Wat een overeenkomsten met mij gedachten. Die bundel moet op mijn nachtkastje komen te liggen. Ik ben een beelddenker en zie de beelden van Frederike helemaal vol mij. Ik hoop kans te maken op deze prachtige bundel.

 2. Ik ben erg benieuwd naar de dicht bundel. Iets wat ik recentelijk ook voor mezelf heb mogen doen : over mijn ervaringen dichten. Een belangrijke steunberen is dit voor me geweest.

  ik gun het gesigneerde boek dan ook iemand anders!

 3. Vanuit mijn werk als secretaresse kijk ik ‘langs de zijlijn’ naar onze cliënten en waar zij tegenaan lopen in het leven. Om meer inzicht te krijgen en begrip te kweken zou ik dit boek graag lezen.

 4. Sinds een klein jaar dendert er een stevige diagnose door mijn hoofd. Inmiddels te rust gekomen en nu komt er langzaam weer tijd en energie om aan andere dingen te denken: ik kan mijn oude leven zo goed als hervatten. Het zou leuk zijn eens gedachten van een andere te lezen!

  Misschien heb ik geluk, maar ik gun het ook een ander ook van harte hoor.

 5. Op de dichtbundel ‘Super spontaan en totaal niet ongemakkelijk’ met een handtekening van auteur Frederieke Kossmann wil ik kans maken.

 6. Bijzonder benieuwd naar gedichten uit deze bundel! ik doe graag mee aan deze wedstrijd.
  vriendelijke groet,

 7. Ik zou het boek graag willen winnen, om het aan mijn zoon te geven. Hij heeft borderline en valt van de ene teleurstelling inde andere.

 8. Ik loot graag mee, na een leven lang van depressies, angsten en andersoortige ‘uitdagingen’ die ik maar niet heb kunnen oplossen, ben ik erachter gekomen dat het vinden van schoonheid en humor midden in de disfunctie de enige echte oplossing is. Oh, en ik heb ervaring met blote billen tegen het raam van mijn studentenraam tijdens het ontweer. Vraag me niet waarom maar het leven lachte me toe zal ik maar denken. En ik ben er inmiddels en nog steeds mee getrouwd, ook al is al het woeste van het leven stukje bij beetje uit mij geramd. Maar he, avontuur op de vierkante centimeter is ook een ontdekkingsreis!

 9. Wauw, ik ben echt enorm nieuwsgierig. Niet alleen naar de gedichten, maar ook naar de op spraakberichten geinspireerde vormgeving!

 10. Ik zou dit boek dol graag willen hebben. Niet alleen om het zelf te lezen maar ook om door te geven aan lotgenoten.

 11. Graag zou ik het boek willen ontvangen daar ik net met een opleiding begonnen ben voor toegepaste psychologie en ook als ervaringsdeskundige weet ik dat dit boek zeer interessant en boeiend zal zijn voor mij.

 12. Ik kan het formulier om het boek te kunnen niet vinden. Of word dit hier mee bedoelt? Ik zie namelijk verder niks.
  Maar het lijkt me wel erg leuk om mee te mogen loten!
  Mvg Renske

 13. Ik zou deze graag willen winnen! Al wat jaren van psychische klachten achter mij en recent diagnose ASS, problemen op werk ( sociale contacten ed) lijkt mij dit boek een verademing!

 14. Ik zou graag kans maken op dit boek, ben er erg nieuwsgierig naar. Daarna mogen andere mensen in mijn omgeving hem natuurlijk ook lezen want een mooi boek verdient het om door veel mensen gelezen te worden:)

 15. Ik zou dit boek ontzettend graag willen lezen. Ik ben een magic-unicorn-borderline-bevechter en ben hard bezig om beter te worden. Een groot topic hierin is om mijn latten en normen en waarden, die nu skyhigh zijn, opnieuw te leren kennen. Ik zou zo graag hardop willen lachen zonder dat mn gedchten over wat een ander van me vind met me aan de haal gaan. Ik zou zo graag vrij willen zijn om te denken wat ik wil denken zonder bang te zijn dat iemand ‘mn gedachten kan lezen en er iets van vindt’. Het boek lijkt me een fijn voorbeeld van iemand die dit gevecht al eens is aangegaan en wellicht kan ik hier wat herkennin of hulp uit halen.

 16. Ik zou dit boek ontzettend graag willen lezen en daarna aan een collega doorgeven. Het zou voor velen goed zijn als het taboe doorbroken wordt.

 17. Vanuit persoonlijk en professionele interesse ben ik zeer benieuwd naar dit boek. Ik zou het graag lezen en toepassen in de praktijk.

 18. Ik zou mij graag weer eens verliezen in een goed boek! Omdat je daardoor de wereld om je heen soms even kan vergeten…

 19. Ik zou graag een exemplaar winnen. Ik maak zelf ook zware gedichten over mij en mijn zijn. Het boek is een inspiratie voor meer en beter. Een gedicht van mij wordt bij Noorderlicht Emmen getoond. De bundel zou mooie aanvulling zijn

 20. Eerlijker delen, verbinden en verbonden door nieuw verband, openheid van zaken, het kan zoveel schelen in hoe we met elkaar omgaan in ons land. Al samenziend en samenhorend geraken we wellicht bevriend, zullen we gaan maken, ons allen welbekoren….en welverdiend.

Je kunt niet meer reageren.