9789402225686_cov (2)

“Ik ervoer het zelf als een enorme vernedering dat ik in therapie zou moeten. Hoe diep kun je zinken, dacht ik. Deze gedachte is het vertrekpunt van mijn boek ‘Hypomanie in therapie’”, vertelt Jasper Dolman.

In zijn boek beschrijft hij hoe hij het leven niet meer zag zitten, maar van de ene op de andere dag plotseling dacht dat hij de hele wereld aankon. In de kliniek, waar hij inmiddels was opgenomen, werd de diagnose bipolaire stoornis type 2 gesteld. Jasper deelt in openheid zijn dagboek dat hij destijds schreef. Hij streeft ernaar om zaken binnen de geestelijke gezondheidszorg bespreekbaar te maken en bestaande taboes te doorbreken. Er zijn heel veel mensen die nog steeds denken zoals ik dacht voordat ik werd opgenomen. En dat wil ik graag veranderen.” Want Jasper had zijn tijd in therapie voor geen goud willen missen.

9789402225686_cov (2)

“Ik ervoer het zelf als een enorme vernedering dat ik in therapie zou moeten. Hoe diep kun je zinken, dacht ik. Deze gedachte is het vertrekpunt van mijn boek ‘Hypomanie in therapie’”, vertelt Jasper Dolman.

In zijn boek beschrijft hij hoe hij het leven niet meer zag zitten, maar van de ene op de andere dag plotseling dacht dat hij de hele wereld aankon. In de kliniek, waar hij inmiddels was opgenomen, werd de diagnose bipolaire stoornis type 2 gesteld. Jasper deelt in openheid zijn dagboek dat hij destijds schreef. Hij streeft ernaar om zaken binnen de geestelijke gezondheidszorg bespreekbaar te maken en bestaande taboes te doorbreken. Er zijn heel veel mensen die nog steeds denken zoals ik dacht voordat ik werd opgenomen. En dat wil ik graag veranderen.” Want Jasper had zijn tijd in therapie voor geen goud willen missen.