Over je angsten praten kan je helpen, maar is nog niet vanzelfsprekend. Daarom lanceert het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een campagne om angststoornissen bespreekbaar te maken.

Angst hoort bij het leven. Maar in Nederland heeft 1 op de 5 mensen last van angst in situaties zonder reëel gevaar. Dan hebben we het over een angst- of paniekstoornis. Angst kan iemands doen en laten beperken of zelfs beheersen. Stigma en taboes spelen een grote rol in het voortduren en verergeren van angstklachten. Onder het motto ‘De angst die je draagt, hoef je niet te verbergen’ word je uitgenodigd om het gesprek aan te gaan.

vertel ik het wel of vertel ik het niet

Open zijn over je psychische kwetsbaarheid doe je niet zomaar. Vaak gaat het met allerlei afwegingen en twijfels gepaard: wil ik open zijn en wat wil ik dan precies zeggen en tegen wie? Alle­maal belangrijke overwegingen waar je goed over nadenkt.

Om je op weg te helpen heeft Samen Sterk zonder Stigma een handreiking voor je: het digitale boekje 'Vertel ik het wel of vertel ik het niet'. Dit bevat informatie over openheid en bespreekbaarheid rondom psychische aandoeningen. Daarnaast vind je verschillende praktische tips, vaardigheden en werkbladen die je hierbij kunnen ondersteunen bij je beslissingen. Je ontvangt dit digitale boekje gratis als je supporter wordt. Ook dat is kosteloos.

[gravityform id="65" title="true" description="true"]

 

lees meer

Over je angsten praten kan je helpen, maar is nog niet vanzelfsprekend. Daarom lanceert het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een campagne om angststoornissen bespreekbaar te maken.

Angst hoort bij het leven. Maar in Nederland heeft 1 op de 5 mensen last van angst in situaties zonder reëel gevaar. Dan hebben we het over een angst- of paniekstoornis. Angst kan iemands doen en laten beperken of zelfs beheersen. Stigma en taboes spelen een grote rol in het voortduren en verergeren van angstklachten. Onder het motto ‘De angst die je draagt, hoef je niet te verbergen’ word je uitgenodigd om het gesprek aan te gaan.

vertel ik het wel of vertel ik het niet

Open zijn over je psychische kwetsbaarheid doe je niet zomaar. Vaak gaat het met allerlei afwegingen en twijfels gepaard: wil ik open zijn en wat wil ik dan precies zeggen en tegen wie? Alle­maal belangrijke overwegingen waar je goed over nadenkt.

Om je op weg te helpen heeft Samen Sterk zonder Stigma een handreiking voor je: het digitale boekje ‘Vertel ik het wel of vertel ik het niet’. Dit bevat informatie over openheid en bespreekbaarheid rondom psychische aandoeningen. Daarnaast vind je verschillende praktische tips, vaardigheden en werkbladen die je hierbij kunnen ondersteunen bij je beslissingen. Je ontvangt dit digitale boekje gratis als je supporter wordt. Ook dat is kosteloos.

Ja, ik word supporter

 

lees meer

Posted in Geen categorie

2 reacties “‘De angst die je draagt, hoef je niet te verbergen’

  1. De campagne ‘heyhetisokay.nl’ sluit aan bij mijn kanaal. De wereld zit vol met glitter glimmer en hoe positief t leven is. Maar zelf ervaar ik dat niet. Ik wil laten zien dat het leven niet altijd leuk en zo mooi is. Ik heb vele beperkingen en wil de realiteit laten zien. Hoe ik overleef en waarmee ik struggle en dat dat okay is en het er mag zijn. Hopelijk kan ik mensen er mee helpen of een voorbeeld voor iemand zijn.

  2. Ik ben super blij met deze campagne. Eindelijk is er aandacht voor. Zelf heb ik een paniekstoornis en ik zou graag ook een t-shirt hiervan willen dragen. Alleen kan ik deze nergens vinden.

Je kunt niet meer reageren.