Lees je een artikel over depressie, autisme of psychoses dan zie je daarbij vaak dezelfde foto's: een model dat treurig uit het raam staart. Een donkere onweerslucht. Iemand die zijn longen uit zijn lijf schreeuwt. Best stigmatiserende beelden. Samen Sterk organiseerde daarom een fotoshoot om een positiever en creatiever beeld neer te zetten van psychische kwetsbaarheid.

Dat veel media dezelfde, soms stigmatiserende foto's plaatsen bij nieuws of artikelen over psychische aandoeningen is best begrijpelijk. Tijdschriften en websites hebben niet altijd de tijd of het budget om een fotograaf op pad te sturen, en nemen dan hun toevlucht tot zogenaamde stockfoto's: foto's uit een database die je kunt kopen.

Samen Sterk wil liever geen modellen op de foto, maar échte mensen. En een lichter beeld laten zien. Daarom besloten we om onze eigen database met foto's aan te leggen. Dankzij een aantal enthousiaste ambassadeurs en fotograaf Frans Kanters kom je vanaf nu prachtige, frisse foto's tegen op onze website en social media.

Lees je een artikel over depressie, autisme of psychoses dan zie je daarbij vaak dezelfde foto’s: een model dat treurig uit het raam staart. Een donkere onweerslucht. Iemand die zijn longen uit zijn lijf schreeuwt. Best stigmatiserende beelden. Samen Sterk organiseerde daarom een fotoshoot om een positiever en creatiever beeld neer te zetten van psychische kwetsbaarheid.

Dat veel media dezelfde, soms stigmatiserende foto’s plaatsen bij nieuws of artikelen over psychische aandoeningen is best begrijpelijk. Tijdschriften en websites hebben niet altijd de tijd of het budget om een fotograaf op pad te sturen, en nemen dan hun toevlucht tot zogenaamde stockfoto’s: foto’s uit een database die je kunt kopen.

Samen Sterk wil liever geen modellen op de foto, maar échte mensen. En een lichter beeld laten zien. Daarom besloten we om onze eigen database met foto’s aan te leggen. Dankzij een aantal enthousiaste ambassadeurs en fotograaf Frans Kanters kom je vanaf nu prachtige, frisse foto’s tegen op onze website en social media.