Samen Sterk-ambassadeur Carry zwerft twee maanden door Nederland en schrijft over haar bijzondere ontmoetingen. Ze logeerde bij Renate, die haar een boodschap van hoop meegaf. "Ze liet aan alles merken hoe waardevol ze het vond dat ik mijn gevoelens deelde met haar".

Boodschappen van hoop, een geode als symbolisch geschenk, een grijzige steen van de buitenkant gezien en binnenin een verborgen holte met heldere kristallen. Je binnenkant is een verborgen juweel.

geodeRenate heeft samen met Jan Anne "vier de verschillen" van de grond getild. Ze stelde heel spontaan haar huis open voor mij om een nachtje te komen slapen. Ze gaf me de geode, ik werd geraakt. Het werd een bijzondere ontmoeting, waarin ze mij een compleet nieuw gezichtspunt aanreikte. Liet ervaren zelfs. Waar ik een paar dagen daarvoor nog worstelde met oude beperkende ideeën over gevoelens onderdrukken en verborgen moeten houden, daar liet ze me aan alles merken hoe waardevol ze het vond dat ik mijn gevoelens deelde met haar.

Ik ben bezig met het inslaan van een nieuw pad. Van hoop en mogelijkheden.

​Ik beschouw mijn gevoeligheid als mijn meest dierbare eigenschap, en voor mijzelf is die heel erg waardevol. Renate zelf is ook gevoelig. Maar soms wordt die gevoeligheid vanuit de buitenwereld betiteld als overgevoelig. Een boodschap die het signaal meegeeft dat zo gevoelig zijn niet helemaal okay is. Op bijzonder wijze voelde ik me uitgenodigd door haar om maar gewoon te benoemen wat ik voelde. Meer dan ik ooit gedaan heb, wat ik me kan herinneren. Ik voelde me ontzettend gezien, en het raakte me.

​Waar ik enkele dagen daarvoor nog vocht tegen oude hardnekkige ideeën, dat ik me maar beter terug kon trekken, om weer onder die steen te kruipen. Daar nam ik me desondanks voor om een nieuw en vooral helpend gezichtspunt te vinden. Want ik ben bezig met het inslaan van een nieuw pad. Van hoop en mogelijkheden.

Als je een nieuw gezichtspunt wil vinden, dan houdt dat in dat er ergens één is.

Er zijn altijd antwoorden te vinden, zeg ik dan. Het is een oer-geloof in de goedheid van het leven. Ik zeg het ook om mezelf moed in te praten. Als je een nieuw gezichtspunt wil vinden, dan houdt dat in dat er ergens één is. Logica op zijn Carry's, maar het is nog altijd waar gebleken. Dit was echter wel heel bijzonder.

​Zo zaten we aan de keukentafel, te praten over wat ons bezighoudt. En wat een boodschap van hoop gaf ze mij. Er gaat een wereld van nieuwe mogelijkheden voor me open. Een wereld waarin mensen aan de weg timmeren voor inclusie, voor mensen met psychische kwetsbaarheid. Voor het vieren van psychische diversiteit. Nu is de tijd rijp om de olievlek verder te verspreiden. En wauw..

​Mijn hart jubelt.

lees verder

Lees ook de eerdere blogs van Carry over haar tocht:

Hier vind je Carry's eigen website, met nog veel meer blogs en ontmoetingen.

Samen Sterk-ambassadeur Carry zwerft twee maanden door Nederland en schrijft over haar bijzondere ontmoetingen. Ze logeerde bij Renate, die haar een boodschap van hoop meegaf. “Ze liet aan alles merken hoe waardevol ze het vond dat ik mijn gevoelens deelde met haar”.

Boodschappen van hoop, een geode als symbolisch geschenk, een grijzige steen van de buitenkant gezien en binnenin een verborgen holte met heldere kristallen. Je binnenkant is een verborgen juweel.

geodeRenate heeft samen met Jan Anne “vier de verschillen” van de grond getild. Ze stelde heel spontaan haar huis open voor mij om een nachtje te komen slapen. Ze gaf me de geode, ik werd geraakt. Het werd een bijzondere ontmoeting, waarin ze mij een compleet nieuw gezichtspunt aanreikte. Liet ervaren zelfs. Waar ik een paar dagen daarvoor nog worstelde met oude beperkende ideeën over gevoelens onderdrukken en verborgen moeten houden, daar liet ze me aan alles merken hoe waardevol ze het vond dat ik mijn gevoelens deelde met haar.

Ik ben bezig met het inslaan van een nieuw pad. Van hoop en mogelijkheden.

​Ik beschouw mijn gevoeligheid als mijn meest dierbare eigenschap, en voor mijzelf is die heel erg waardevol. Renate zelf is ook gevoelig. Maar soms wordt die gevoeligheid vanuit de buitenwereld betiteld als overgevoelig. Een boodschap die het signaal meegeeft dat zo gevoelig zijn niet helemaal okay is. Op bijzonder wijze voelde ik me uitgenodigd door haar om maar gewoon te benoemen wat ik voelde. Meer dan ik ooit gedaan heb, wat ik me kan herinneren. Ik voelde me ontzettend gezien, en het raakte me.

​Waar ik enkele dagen daarvoor nog vocht tegen oude hardnekkige ideeën, dat ik me maar beter terug kon trekken, om weer onder die steen te kruipen. Daar nam ik me desondanks voor om een nieuw en vooral helpend gezichtspunt te vinden. Want ik ben bezig met het inslaan van een nieuw pad. Van hoop en mogelijkheden.

Als je een nieuw gezichtspunt wil vinden, dan houdt dat in dat er ergens één is.

Er zijn altijd antwoorden te vinden, zeg ik dan. Het is een oer-geloof in de goedheid van het leven. Ik zeg het ook om mezelf moed in te praten. Als je een nieuw gezichtspunt wil vinden, dan houdt dat in dat er ergens één is. Logica op zijn Carry’s, maar het is nog altijd waar gebleken. Dit was echter wel heel bijzonder.

​Zo zaten we aan de keukentafel, te praten over wat ons bezighoudt. En wat een boodschap van hoop gaf ze mij. Er gaat een wereld van nieuwe mogelijkheden voor me open. Een wereld waarin mensen aan de weg timmeren voor inclusie, voor mensen met psychische kwetsbaarheid. Voor het vieren van psychische diversiteit. Nu is de tijd rijp om de olievlek verder te verspreiden. En wauw..

​Mijn hart jubelt.

lees verder

Lees ook de eerdere blogs van Carry over haar tocht:

Hier vind je Carry’s eigen website, met nog veel meer blogs en ontmoetingen.