Onlangs gaf ambassadeur Anne een gastles stigma en psychische kwetsbaarheid aan vierdejaarsstudenten van de Hogeschool Rotterdam. "We kwamen samen tot de conclusie dat iedereen onbewust kan stigmatiseren, maar dat je hier bewust mee om kan gaan."

"Ik gaf een gastles aan vierdejaarsstudenten Social Work, MWD, SPH, pedagogiek en verpleegkunde van de Hogeschool Rotterdam. De les hoorde bij de minor 'Agoog in de GGZ' met de module 'herstel en rehabilitatie'. Tijdens de gastles heb ik het gehad over verschillende soorten stigma, mijn persoonlijke ervaring met stigma in de maatschappij, in mijn omgeving en in de hulpverlening. De gastles was zeer interactief: de studenten stelden vragen en er ontstonden mooie dialogen. Over de vraag of diagnoses helpend en/of stigmatiserend zijn bijvoorbeeld, maar ook over (on)bewust stigmatiseren.

We zijn samen tot de conclusie gekomen dat iedereen onbewust kan stigmatiseren. Vaak komt dat voort uit (social) media. Je kunt hier bewust mee omgaan door kennis te vergaren, over in dit geval psychische kwetsbaarheid.

tips voor nieuwe lichting hulpverleners

Mij werd ook gevraagd of ik tips heb voor de studenten als nieuwe lichting hulpverleners en samen met de groep kwam ik eigenlijk uit bij de volgende tip: stel je open op naar je patiënt en werk aan een goede band. Dat betekent niet dat je er altijd voor je cliënt moet zijn (dan hou je geen vrije tijd meer over!), maar zoek momenten op waarop je even niet over de problematiek praat, maar met elkaar kunt lachen of gedeelde interesses kunt bespreken. Dan maak je namelijk echt contact en voel ik me, als patiënt, gerespecteerd en gezien.

Hierbij wil ik de studenten van Hogeschool Rotterdam bedanken voor hun aandacht!"

lees meer

Onlangs gaf ambassadeur Anne een gastles stigma en psychische kwetsbaarheid aan vierdejaarsstudenten van de Hogeschool Rotterdam. “We kwamen samen tot de conclusie dat iedereen onbewust kan stigmatiseren, maar dat je hier bewust mee om kan gaan.”

“Ik gaf een gastles aan vierdejaarsstudenten Social Work, MWD, SPH, pedagogiek en verpleegkunde van de Hogeschool Rotterdam. De les hoorde bij de minor ‘Agoog in de GGZ’ met de module ‘herstel en rehabilitatie’. Tijdens de gastles heb ik het gehad over verschillende soorten stigma, mijn persoonlijke ervaring met stigma in de maatschappij, in mijn omgeving en in de hulpverlening. De gastles was zeer interactief: de studenten stelden vragen en er ontstonden mooie dialogen. Over de vraag of diagnoses helpend en/of stigmatiserend zijn bijvoorbeeld, maar ook over (on)bewust stigmatiseren.

We zijn samen tot de conclusie gekomen dat iedereen onbewust kan stigmatiseren. Vaak komt dat voort uit (social) media. Je kunt hier bewust mee omgaan door kennis te vergaren, over in dit geval psychische kwetsbaarheid.

tips voor nieuwe lichting hulpverleners

Mij werd ook gevraagd of ik tips heb voor de studenten als nieuwe lichting hulpverleners en samen met de groep kwam ik eigenlijk uit bij de volgende tip: stel je open op naar je patiënt en werk aan een goede band. Dat betekent niet dat je er altijd voor je cliënt moet zijn (dan hou je geen vrije tijd meer over!), maar zoek momenten op waarop je even niet over de problematiek praat, maar met elkaar kunt lachen of gedeelde interesses kunt bespreken. Dan maak je namelijk echt contact en voel ik me, als patiënt, gerespecteerd en gezien.

Hierbij wil ik de studenten van Hogeschool Rotterdam bedanken voor hun aandacht!”

lees meer