Ambassadeur Anita trad onlangs op als 'levend boek' bij de Mensenbieb in Amstelveen. Geïnteresseerden kunnen daar een persoon 'lenen'. Zo raak je in gesprek met mensen die je normaal niet zo snel zou spreken.

De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Je 'leent' er levende boeken. De boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Een transgender, veganist, imam of vluchteling. Of iemand met een psychische kwetsbaarheid. Iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden.

Sinds 2005 organiseert de Mensenbieb ‘uitleningen’ en dus ontmoetingen op festivals, markten, congressen, braderieën, bij personeelsdagen en in parken. Op 8 september kwam de Mensenbieb naar Amstelveen. Samen Sterk-ambassadeur Anita vertelde daar als een van de levende boeken haar verhaal en vond het een hele mooie middag: "Het liep de hele middag door. Alle tafels waren continu bezet, de opkomst was prachtig. Ik heb als levend boek vier gesprekken mogen voeren met geïnteresseerde mensen."

meer weten?

 

[gravityform id="2" title="true" description="false"]

Ambassadeur Anita trad onlangs op als ‘levend boek’ bij de Mensenbieb in Amstelveen. Geïnteresseerden kunnen daar een persoon ‘lenen’. Zo raak je in gesprek met mensen die je normaal niet zo snel zou spreken.

De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Je ‘leent’ er levende boeken. De boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Een transgender, veganist, imam of vluchteling. Of iemand met een psychische kwetsbaarheid. Iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden.

Sinds 2005 organiseert de Mensenbieb ‘uitleningen’ en dus ontmoetingen op festivals, markten, congressen, braderieën, bij personeelsdagen en in parken. Op 8 september kwam de Mensenbieb naar Amstelveen. Samen Sterk-ambassadeur Anita vertelde daar als een van de levende boeken haar verhaal en vond het een hele mooie middag: “Het liep de hele middag door. Alle tafels waren continu bezet, de opkomst was prachtig. Ik heb als levend boek vier gesprekken mogen voeren met geïnteresseerde mensen.”

meer weten?

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief