Joeri Sterringa werkt als politieagent in Amsterdam. Tijdens zijn werk heeft hij veel meegemaakt. Veel leuke dingen, maar ook ingrijpende en emotionele zaken. Eén incident, op 28 mei 2009, is de spreekwoordelijke druppel en hij krijgt een posttraumatische stressstoornis en gaat in therapie. In dit boek schrijft Joeri openhartig over zijn ingrijpende ervaringen. Hij schrijft onder meer over zijn ervaring met de Damschreeuwer op 4 mei 2010 bij de Nationale herdenking op de Dam. Ook beschrijft hij wat PTSS met hem heeft gedaan. Hij zal nooit meer dezelfde worden en hij moet dit accepteren. Hoe moeilijk dat ook is.

Fragment uit het boek

We rijden door en ik stop mijn auto vlakbij de jongen op de grond. Op het moment dat ik stop en naar de jongen kijk zie ik meteen dat het mis is. Hij is buiten westen en ik vermoed ook dat hij niet meer ademt. Ik stap uit en kniel naast de jongen op de grond. Ik pak mijn handschoenen. Ik zie dat de twee studenten naast de auto staan, maar niet veel doen. De vrienden van de gewonde jongen schreeuwen heel erg en trekken aan hem. Ze zijn duidelijk onder invloed van alcohol. Ik heb mijn handschoenen aan en trek het shirt van de jongen stuk. Ik zie duidelijk een steekwond in de borst. Er is geen ademhaling en hartslag meer. Ik begin met reanimeren.

Over de auteur

Joeri Sterringa werkt sinds 1996 bij de Amsterdamse politie. Hij heeft altijd in het centrum van Amsterdam gewerkt op verschillende locaties. Tijdens zijn werk maakt hij veel dingen mee. Joeri krijgt te maken met PTSS en gaat in de loop der jaren verschillende keren in therapie, maar hij blijft aan het werk. In dit boek schrijft hij over zijn ervaring. Heeft u vragen over het nieuwsbericht of wilt u meer informatie over het boek neem dan gerust contact op met de auteur: Joeri Sterringa, e-mail: joeri@vandiendertotpatient.nl.

Interesse in het boek "Van diender tot patiënt"? Je kunt het boek hier bestellen.

Joeri Sterringa werkt als politieagent in Amsterdam. Tijdens zijn werk heeft hij veel meegemaakt. Veel leuke dingen, maar ook ingrijpende en emotionele zaken. Eén incident, op 28 mei 2009, is de spreekwoordelijke druppel en hij krijgt een posttraumatische stressstoornis en gaat in therapie. In dit boek schrijft Joeri openhartig over zijn ingrijpende ervaringen. Hij schrijft onder meer over zijn ervaring met de Damschreeuwer op 4 mei 2010 bij de Nationale herdenking op de Dam. Ook beschrijft hij wat PTSS met hem heeft gedaan. Hij zal nooit meer dezelfde worden en hij moet dit accepteren. Hoe moeilijk dat ook is.

Fragment uit het boek

We rijden door en ik stop mijn auto vlakbij de jongen op de grond. Op het moment dat ik stop en naar de jongen kijk zie ik meteen dat het mis is. Hij is buiten westen en ik vermoed ook dat hij niet meer ademt. Ik stap uit en kniel naast de jongen op de grond. Ik pak mijn handschoenen. Ik zie dat de twee studenten naast de auto staan, maar niet veel doen. De vrienden van de gewonde jongen schreeuwen heel erg en trekken aan hem. Ze zijn duidelijk onder invloed van alcohol. Ik heb mijn handschoenen aan en trek het shirt van de jongen stuk. Ik zie duidelijk een steekwond in de borst. Er is geen ademhaling en hartslag meer. Ik begin met reanimeren.

Over de auteur

Joeri Sterringa werkt sinds 1996 bij de Amsterdamse politie. Hij heeft altijd in het centrum van Amsterdam gewerkt op verschillende locaties. Tijdens zijn werk maakt hij veel dingen mee. Joeri krijgt te maken met PTSS en gaat in de loop der jaren verschillende keren in therapie, maar hij blijft aan het werk. In dit boek schrijft hij over zijn ervaring. Heeft u vragen over het nieuwsbericht of wilt u meer informatie over het boek neem dan gerust contact op met de auteur: Joeri Sterringa, e-mail: joeri@vandiendertotpatient.nl.

Interesse in het boek “Van diender tot patiënt”? Je kunt het boek hier bestellen.