De LINDA. maakte een reportage over mensen met een sociale fobie genaamd: "Let vooral niet op mij: Zó bang zijn om iets fout te doen, dat je liever binnenblijft. Een sociale fobie bepaalt je hele leven." Samen Sterk ambassadeur Anne Koeleman werkte mee aan deze reportage.

Doodsbang

In de reportage van LINDA. staat over Anne het volgende geschreven: "ANNE KOELEMAN (35) is digitaal specialist en woont samen met Rivka. “Als iemand naar me kijkt, denk ik automatisch: jij vindt me dom en lelijk. Onmiddellijk begint mijn lichaam te trillen en krijg ik geen adem meer. Aan de buitenkant zie je niet aan me dat ik me constant doodsbang afvraag wat iedereen van me denkt. Ik draag vaak rode lippenstift en felgekleurde jurken met een diep decolleté. Zo probeer ikzelf te bepalen wat anderen van mij zullen vinden. Op straat loop ik zelf­ verzekerd en negeer iedereen die me wil aanspreken. Maar ’s nachts lig ik wakker: zou die straatverkoper denken dat ik bot ben?"

Wil je het hele artikel lezen, inclusief portretten en interviews van nog vier andere mensen met een sociale fobie? Klik dan op deze link

De LINDA. maakte een reportage over mensen met een sociale fobie genaamd: “Let vooral niet op mij: Zó bang zijn om iets fout te doen, dat je liever binnenblijft. Een sociale fobie bepaalt je hele leven.” Samen Sterk ambassadeur Anne Koeleman werkte mee aan deze reportage.

Doodsbang

In de reportage van LINDA. staat over Anne het volgende geschreven: “ANNE KOELEMAN (35) is digitaal specialist en woont samen met Rivka. “Als iemand naar me kijkt, denk ik automatisch: jij vindt me dom en lelijk. Onmiddellijk begint mijn lichaam te trillen en krijg ik geen adem meer. Aan de buitenkant zie je niet aan me dat ik me constant doodsbang afvraag wat iedereen van me denkt. Ik draag vaak rode lippenstift en felgekleurde jurken met een diep decolleté. Zo probeer ikzelf te bepalen wat anderen van mij zullen vinden. Op straat loop ik zelf­ verzekerd en negeer iedereen die me wil aanspreken. Maar ’s nachts lig ik wakker: zou die straatverkoper denken dat ik bot ben?”

Wil je het hele artikel lezen, inclusief portretten en interviews van nog vier andere mensen met een sociale fobie? Klik dan op deze link