De Socialrun is een non-stop estafetteloop van ruim 555 kilometer in 48 uur, met als doel bespreekbaarheid en begrip rondom psychische aandoeningen te bevorderen. Het geld dat de teams inzamelen gaat naar projecten die bijdragen aan inclusie. Marit en haar vader deden vorig jaar mee in het team van Samen Sterk zonder Stigma en MIND. Dit jaar hebben ze hun eigen team opgezet, Hersenwandelingetjes.

Marit: "Tijdens mijn allereerste Socialrun dacht ik al 'Wat zou het mooi zijn als ik dit met een eigen team zou kunnen doen’. De afgelopen jaren heb ik veel verschillende teams ontmoet, maar deze waren bijna allemaal verbonden aan ggz-organisaties. Niks mis mee natuurlijk, maar juist buiten de ‘ggz-wereld’ liep ik tegen stigma en vooroordelen aan. Juist op die plekken zou het mooi zijn als er wat meer openheid en bekendheid komt rondom psychische aandoeningen. Vanuit die gedachte ontstond de wens voor een eigen team. Maar hoe doe je dat? Zo’n eigen team? Na twee deelnames aan de Socialrun wist ik heel goed dat er heel wat komt kijken bij het opzetten van een team. Waar haal ik de mensen vandaan? En het geld? Er waren zoveel vragen zonder antwoord, maar toch bleef het knagen.

Een aantal weken na de Socialrun peilde ik het voorzichtig eens bij mijn vader. "Pap, kunnen we niet samen een eigen team opzetten?" Hij antwoorde dat hij er nog even over na moest denken, want ook hij realiseerde zich dat dat best een uitdaging is. Hij eindigde met: 'In februari kijken we wel eens of dit idee haalbaar is.' Februari, dat is nog heel ver weg, dacht ik. Ik wilde zo graag, dus af en toe kwam het ter sprake met iedere keer kwam februari als richtlijn. In mijn hoofd was ik al aan het bedenken hoe we dit konden doen. Welke mensen zou ik kunnen vragen? Wat moet er allemaal geregeld? Al snel bleek dat mijn vader er in gedachten ook al regelmatig mee bezig was. Al snel werden er meer mensen betrokken, toch bleef februari de richtlijn. In februari zouden we kijken of een eigen team haalbaar was.

Eind januari ging de kogel door de kerk. We richtten onze stichting op en vonden de eerste deelnemers. Vanaf dat moment hebben we met elkaar één doel; in september de Socialrun starten en tot die tijd zoveel mogelijk bekendheid geven aan psychische aandoeningen. Wil jij meer weten over het pad die wij afleggen tot aan de start? Volg ons dan op Facebook. Wil je ons avontuur steunen? Dat kan via onze teampagina op de website van de Socialrun."

Deze ambassadeurs doen ook mee

Verschillende ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma doen mee aan de Social Run. Ook zij kunnen je steun goed gebruiken!

De Socialrun is een non-stop estafetteloop van ruim 555 kilometer in 48 uur, met als doel bespreekbaarheid en begrip rondom psychische aandoeningen te bevorderen. Het geld dat de teams inzamelen gaat naar projecten die bijdragen aan inclusie. Marit en haar vader deden vorig jaar mee in het team van Samen Sterk zonder Stigma en MIND. Dit jaar hebben ze hun eigen team opgezet, Hersenwandelingetjes.

Marit: “Tijdens mijn allereerste Socialrun dacht ik al ‘Wat zou het mooi zijn als ik dit met een eigen team zou kunnen doen’. De afgelopen jaren heb ik veel verschillende teams ontmoet, maar deze waren bijna allemaal verbonden aan ggz-organisaties. Niks mis mee natuurlijk, maar juist buiten de ‘ggz-wereld’ liep ik tegen stigma en vooroordelen aan. Juist op die plekken zou het mooi zijn als er wat meer openheid en bekendheid komt rondom psychische aandoeningen. Vanuit die gedachte ontstond de wens voor een eigen team. Maar hoe doe je dat? Zo’n eigen team? Na twee deelnames aan de Socialrun wist ik heel goed dat er heel wat komt kijken bij het opzetten van een team. Waar haal ik de mensen vandaan? En het geld? Er waren zoveel vragen zonder antwoord, maar toch bleef het knagen.

Een aantal weken na de Socialrun peilde ik het voorzichtig eens bij mijn vader. “Pap, kunnen we niet samen een eigen team opzetten?” Hij antwoorde dat hij er nog even over na moest denken, want ook hij realiseerde zich dat dat best een uitdaging is. Hij eindigde met: ‘In februari kijken we wel eens of dit idee haalbaar is.’ Februari, dat is nog heel ver weg, dacht ik. Ik wilde zo graag, dus af en toe kwam het ter sprake met iedere keer kwam februari als richtlijn. In mijn hoofd was ik al aan het bedenken hoe we dit konden doen. Welke mensen zou ik kunnen vragen? Wat moet er allemaal geregeld? Al snel bleek dat mijn vader er in gedachten ook al regelmatig mee bezig was. Al snel werden er meer mensen betrokken, toch bleef februari de richtlijn. In februari zouden we kijken of een eigen team haalbaar was.

Eind januari ging de kogel door de kerk. We richtten onze stichting op en vonden de eerste deelnemers. Vanaf dat moment hebben we met elkaar één doel; in september de Socialrun starten en tot die tijd zoveel mogelijk bekendheid geven aan psychische aandoeningen. Wil jij meer weten over het pad die wij afleggen tot aan de start? Volg ons dan op Facebook. Wil je ons avontuur steunen? Dat kan via onze teampagina op de website van de Socialrun.”

Deze ambassadeurs doen ook mee

Verschillende ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma doen mee aan de Social Run. Ook zij kunnen je steun goed gebruiken!