Mijn doel is het doorbreken van taboes omtrent psychische kwetsbaarheden. Ik vind het belangrijk om een brug te zijn van ggz(cliënten) naar de maatschappij. Ik noem mijzelf dan ook wel Hoopverlener en Bruggenbouwer. Samen met mijn man en verschillende ervaringsdeskundigen heb ik een burgerinitiatief op weten te bouwen: samen één te Gorinchem, waar mensen die eenzaam zijn terecht kunnen. We vertellen over stigma's en kwetsbaarheden en dat we het allemaal waard zijn en meetellen. We geven ook trainingen en workshops. We bieden een luisterend oor en er worden herstelverhalen verteld.

We hebben allemaal wel wat en het mag er zijn. Je bent uniek en door erover te praten met lotgenoten, wordt de angst en stigma minder. Iedereen doet ertoe en iedereen heeft een talent waar anderen weer inspiratie door kunnen krijgen, zo ook bij Samen Sterk. Ik heb mezelf jarenlang verstopt en me geschaamd totdat ik erover ging praten en een boek heb geschreven: Doorbroken taboes door Lana B. Ik zet me ook in voor mensen die vroegtijdig trauma's hebben opgelopen door misbruik en hierdoor PTSS hebben gekregen. Door mijn eigen kwetsbaarheden weet ik hoe je hiermee kunt omgaan en een zo gelukkig mogelijk leven kunt leven. Ik weet wat het is om in herstel te leven, mijn ervaringen in te zetten en wil mensen met een zelfde soort achtergrond hoop bieden. Het kan. Maak het bespreekbaar.

Lees ook het verhaal over Vicky: 'Liefde overwint uiteindelijk alles'

Mijn doel is het doorbreken van taboes omtrent psychische kwetsbaarheden. Ik vind het belangrijk om een brug te zijn van ggz(cliënten) naar de maatschappij. Ik noem mijzelf dan ook wel Hoopverlener en Bruggenbouwer. Samen met mijn man en verschillende ervaringsdeskundigen heb ik een burgerinitiatief op weten te bouwen: samen één te Gorinchem, waar mensen die eenzaam zijn terecht kunnen. We vertellen over stigma’s en kwetsbaarheden en dat we het allemaal waard zijn en meetellen. We geven ook trainingen en workshops. We bieden een luisterend oor en er worden herstelverhalen verteld.

We hebben allemaal wel wat en het mag er zijn. Je bent uniek en door erover te praten met lotgenoten, wordt de angst en stigma minder. Iedereen doet ertoe en iedereen heeft een talent waar anderen weer inspiratie door kunnen krijgen, zo ook bij Samen Sterk. Ik heb mezelf jarenlang verstopt en me geschaamd totdat ik erover ging praten en een boek heb geschreven: Doorbroken taboes door Lana B. Ik zet me ook in voor mensen die vroegtijdig trauma’s hebben opgelopen door misbruik en hierdoor PTSS hebben gekregen. Door mijn eigen kwetsbaarheden weet ik hoe je hiermee kunt omgaan en een zo gelukkig mogelijk leven kunt leven. Ik weet wat het is om in herstel te leven, mijn ervaringen in te zetten en wil mensen met een zelfde soort achtergrond hoop bieden. Het kan. Maak het bespreekbaar.

Lees ook het verhaal over Vicky: ‘Liefde overwint uiteindelijk alles’