De ervaringsdeskundigen van Markieza ondersteunen en coachen mensen met een (psychische) kwetsbaarheid om ervaring en kennis om te zetten naar kracht. Ook begeleiden zij werkgevers en medewerkers van organisaties in het proces naar herstelondersteunende zorg en/of de inzet van ervaringsdeskundigen. 

Om nog beter over te brengen hoe herstel eruit kan zien, startten zij vorig jaar het project "Markieza geeft beeld en geluid aan duurzaam herstel". In workshops leerde het projectteam hoe krachtig een verhaal te vertellen en dit om te zetten in een sprekende video. De projectgroep bestaat uit mensen met een psychische kwetsbaarheid, zowel voor als achter de camera. Zij zijn allen zeer open over hun problematiek en zetten daarbij hun kwetsbaarheid om in kracht.

[embed]https://youtu.be/TxanVgu88Pg[/embed]

Komend jaar wordt dit project voortgezet onder de naam "Out of the Box - Docs": de opgedane kennis en ervaring worden omgezet in filmpjes waarin ervaringsdeskundigen aan het woord zijn over herstel, stigma en empowerment. Verschillende initiatieven zullen komend jaar in beeld worden gebracht, bijvoorbeeld Zelfregiecentra, Living Musea en projecten vanuit GGZ instellingen.

[embed]https://youtu.be/cEQ6to1Gg9s[/embed]

De video's worden gedeeld via het Youtubekanaal Out of the Box TV. Maar er is bijvoorbeeld ook een samenwerking met de opleidingen van Rino Zuid. De films kunnen ook binnen andere zorgopleidingen of bij zorgprofessionals ingezet worden. Voor de omgeving van mensen met een psychische kwetsbaarheid geven de films een inkijkje in het leven daarmee en verminderen zo vooroordelen en stigma.

"Out of the Box - Docs" is het vervolg op "Markieza geeft beeld en geluid aan duurzaam herstel". Aan beide projecten draagt Samen Sterk zonder Stigma financieel bij met sponsorgeld dat bij de Socialrun is opgehaald.

De ervaringsdeskundigen van Markieza ondersteunen en coachen mensen met een (psychische) kwetsbaarheid om ervaring en kennis om te zetten naar kracht. Ook begeleiden zij werkgevers en medewerkers van organisaties in het proces naar herstelondersteunende zorg en/of de inzet van ervaringsdeskundigen. 

Om nog beter over te brengen hoe herstel eruit kan zien, startten zij vorig jaar het project “Markieza geeft beeld en geluid aan duurzaam herstel”. In workshops leerde het projectteam hoe krachtig een verhaal te vertellen en dit om te zetten in een sprekende video. De projectgroep bestaat uit mensen met een psychische kwetsbaarheid, zowel voor als achter de camera. Zij zijn allen zeer open over hun problematiek en zetten daarbij hun kwetsbaarheid om in kracht.

Komend jaar wordt dit project voortgezet onder de naam “Out of the Box – Docs“: de opgedane kennis en ervaring worden omgezet in filmpjes waarin ervaringsdeskundigen aan het woord zijn over herstel, stigma en empowerment. Verschillende initiatieven zullen komend jaar in beeld worden gebracht, bijvoorbeeld Zelfregiecentra, Living Musea en projecten vanuit GGZ instellingen.

De video’s worden gedeeld via het Youtubekanaal Out of the Box TV. Maar er is bijvoorbeeld ook een samenwerking met de opleidingen van Rino Zuid. De films kunnen ook binnen andere zorgopleidingen of bij zorgprofessionals ingezet worden. Voor de omgeving van mensen met een psychische kwetsbaarheid geven de films een inkijkje in het leven daarmee en verminderen zo vooroordelen en stigma.

“Out of the Box – Docs” is het vervolg op “Markieza geeft beeld en geluid aan duurzaam herstel”. Aan beide projecten draagt Samen Sterk zonder Stigma financieel bij met sponsorgeld dat bij de Socialrun is opgehaald.