Openheid leidt tot begrip en een gelijkwaardig contact tussen mensen met en zonder psychische aandoening. Daarom zet Samen Sterk zonder Stigma een bedreven team van ambassadeurs in. Om te werken aan een samenleving waarin iedereen open kan zijn over psychische aandoeningen.

Het ambassadeursteam bestaat uit mensen met én zonder psychische aandoeningen. Het zijn ervaringsdeskundigen die hun aandoening hebben overwonnen en geaccepteerd, hun naasten of beroepskrachten die de missie van Samen Sterk actief willen uitdragen.

Nieuwe werkambassadeurs gezocht

Voor ons project ‘Stigma en Werk’ zoeken we nieuwe werkambassadeurs. Onze ervaring en die van onze werkambassadeurs is namelijk dat openheid tot meer begrip, een betere samenwerking en een lager ziekteverzuim leidt. Werk jij bij een organisatie met, bij voorkeur, meer dan 250 medewerkers en wil je een aanjager zijn binnen jouw organisatie om vooroordelen bespreekbaar te maken? Klik hier voor meer informatie.

 

Vooroordelen bespreekbaar

De ambassadeurs zijn getraind om hun verhaal op een directe en persoonlijke manier te doen. Ze kunnen met voldoende afstand praten over stigma en psychische aandoeningen. De ambassadeurs maken vooroordelen bespreekbaar. Daarmee bevorderen zij acceptatie en participatie van mensen met een psychische aandoening.

‘Normaal’

Stigmatisering leidt tot verminderd zelfvertrouwen, buitensluiting en discriminatie. Het bemoeilijkt een ‘normaal’ leven thuis of op het werk. Daarnaast veroorzaakt stigma ook onnodige zorg- en maatschappelijke kosten. De ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma geven inzichtelijke presentaties en workshops op het werk, congressen en symposia. Zij staan de pers te woord en bouwen actief mee aan een netwerk dat direct contact bevordert tussen mensen met en zonder psychische aandoening in de eigen omgeving.

Is jouw interesse gewekt? Laat je inspireren door de verhalen van onze ambassadeurs op de site. Werk je bij een groot bedrijf en heb je eventueel interesse in het werkambassadeurschap? Bekijk onze vacature.

Draag je Samen Sterk zonder Stigma een warm hart toe? Word dan supporter!