Openheid leidt tot begrip en een gelijkwaardig contact tussen mensen met en zonder psychische aandoening. Daarom zet Samen Sterk zonder Stigma een bedreven team van ambassadeurs in. Om te werken aan een samenleving waarin iedereen open kan zijn over psychische aandoeningen.

Het ambassadeursteam bestaat uit mensen met én zonder psychische aandoeningen. Het zijn ervaringsdeskundigen die hun aandoening hebben overwonnen en geaccepteerd, hun naasten of beroepskrachten die de missie van Samen Sterk actief willen uitdragen. Momenteel zoeken we nieuwe ambassadeurs voor in de wijk en werkambassadeurs voor het project ‘Stigma en Werk’.

AMBASSADEURS IN DE WIJK

Steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid wonen zelfstandig. Ze komen buren, winkeliers en vrijwilligers tegen die niet altijd weten hoe ze daarmee moeten omgaan. Deze buurtgenoten weten soms weinig over psychische aandoeningen, of hebben er vooroordelen over. Wil jij een bijdrage leveren aan de acceptatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid? Vooroordelen wegnemen en bespreken hoe buurtgenoten met en zonder psychische problemen prettiger kunnen samenleven? Meld je dan aan als ambassadeur in de wijk. Dit hebben we jou te bieden.

werkambassadeurs

Voor ons project ‘Stigma en Werk’ zoeken we nieuwe werkambassadeurs. Onze ervaring en die van onze werkambassadeurs is namelijk dat openheid tot meer begrip, een betere samenwerking en een lager ziekteverzuim leidt. Werk jij bij een organisatie met, bij voorkeur, meer dan 250 medewerkers en wil je een aanjager zijn binnen jouw organisatie om vooroordelen bespreekbaar te maken? Lees hier wat wij van jou vragen en wat wij jou te bieden hebben.

Vooroordelen bespreekbaar

De ambassadeurs zijn getraind om hun verhaal op een directe en persoonlijke manier te doen. Ze kunnen met voldoende afstand praten over stigma en psychische aandoeningen. De ambassadeurs maken vooroordelen bespreekbaar. Daarmee bevorderen zij acceptatie en participatie van mensen met een psychische aandoening. Laat je inspireren door de verhalen van onze ambassadeurs op de site.

‘Normaal’

Stigmatisering leidt tot verminderd zelfvertrouwen, buitensluiting en discriminatie. Het bemoeilijkt een ‘normaal’ leven thuis of op het werk. Daarnaast veroorzaakt stigma ook onnodige zorg- en maatschappelijke kosten. De ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma geven inzichtelijke presentaties en workshops op het werk, congressen en symposia. Zij staan de pers te woord en bouwen actief mee aan een netwerk dat direct contact bevordert tussen mensen met en zonder psychische aandoening in de eigen omgeving.

Ook ambassadeur worden?

Is jouw interesse gewekt? Bekijk de vacature voor werkambassadeur en/of de vacature voor ambassadeur in de wijk voor meer informatie.

Draag je Samen Sterk zonder Stigma een warm hart toe, maar is ambassadeur worden voor jou (nog) een brug te ver? Meld je dan aan als supporter.