Knipsel flyer Te gek festival voorKnipsel te gek festival achter

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 25 september 2016 vond het ‘Te gek!? festival’ plaats. Een gezellig én informatief evenement georganiseerd door Samen Sterk zonder Stigma ter bevordering van openheid rondom psychische aandoeningen. Van 12.00 tot 20.00 uur kon je in Fort vechten in Bunnik genieten van muziek, lekker eten en een mooi programma met vele activiteiten. Het festival was weer gratis toegankelijk! 

 

Programma: blader door ons programmaboekje of lees:

Een bezoek aan het ‘Te gek!? festival’ betekent heerlijke dag, vol bijzondere ontmoetingen. Er is van alles te doen. Hier volgt een korte impressie. Hele programma bekijken? Binnenkort staat het programma in zijn geheel online.

Paviljoen ‘Zie mij’

In dit paviljoen vindt je de onder andere de workshop ‘socialwriting’ waarin we spelen we met taal. Daarnaast kun met onze ambassadeurs een spelletje ‘omdenken’ spelen of een bezoekje brengen aan onze informatiestand.

 Ontmoeten

Tijdens Te gek?! zal een grote, kleurrijke groep Improv XL artiesten een sfeer van openheid en creativiteit brengen en het publiek uitnodigen om mee te doen. En we nodigen alle bezoekers uit om met ons te dansen tijdens het festival. Op het grote podium draait dj Lex de hele dag fijne muziek. Verzoekplaatje indienen mag!
Ook Karin Bloemen zingt en vermaakt het publiek. Verwacht een programma  vol energie en inspiratie.
Op de centrale ontmoetingsmarkt vind je stands en bezienswaardigheden van verschillende organisaties. Zo kun je bijvoorbeeld in de grote gele Amerikaanse Stigmatour Bus het spel: ‘Een Steekje Los’ spelen.

Paviljoen ‘L.🙂.L.’

De lol is leidend in dit paviljoen, want YOLO!
Alle kleine bezoekers kunnen zich uitleven op het springkussen of zich professioneel laten schminken.
Natuurlijk is er ook een challenge: ‘Ruil je rijk’. Waar ga jij mee naar huis?
Leer in de workshop vloggen wat jouw vlog nét wat beter maakt of wees creatief onder  de ervaren begeleiding  van ‘The Living Museum’.
Echt actievelingen doen mee met de Socialrun (in het klein!) en verdien daarmee een echte medaille en een ijsje.

 Filmtheater De Ontmoeting

In ons filmtheater presenteren we vier bijzondere documentaires over mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten.
We starten met de film Stillen waarin  theatermaker Maartje Wiggerink haar ervaring met een eetstoornis op een ontwapende manier in beeld brengt.
Filmmaker Sanne Kooiman verwelkomt je persoonlijk  als haar film To my loved ones wordt getoond. Deze documentaire maakte ze  nadat haar vriend suïcide pleegde.
De film Snap je?! Gaat over Jan-Willem Prins (42), hij heeft het syndroom van Asperger, een autisme spectrum stoornis. Zus en documentairemaker Janine Prins volgt hem met een eenvoudige camera van dichtbij. Janine is ook aanwezig tijdens en na deze film.
We sluiten de reeks af met 0,8 Ampère Geluk.  In deze  documentaire volgt Saskia Gubbels vier mensen die Elektro Convulsie Therapie (ECT) ondergaan vanwege ernstige depressie wat  indringende en ontroerende portretten oplevert van vier mensen die kwetsbaar en open durven te zijn.
Deze films zijn niet geschikt voor jonge kijkers.

Paviljoen ‘In the picture’

Wat is jouw diepste wens? Spreek een korte videoboodschap in, bij de babbelbox en ‘Deel je droom’. Of bekijk  op onze muurkrant de verzameling knipsels van de laatste maanden en reageer!
Hoe ‘doet’ de media het wat jou betreft? In de taalhoek van klare taal zoeken we naar andere termen als het gaat om psychische kwetsbaarheid, en je wordt gevraagd om in de spiegel te kijken. Wat vindt jijzelf nou echt belangrijk?
Tot slot krijg je in dit paviljoen op verzoek een kaartje met levensvraag. Laat dat maar eens op je inwerken.

Paviljoen ‘Open op het werk’

Op deze bijzondere dag  presenteert Samen Sterk zonder Stigma samen met het bedrijf UPX  een nieuwe app. Je kunt hem vanaf die dag downloaden op je mobiele telefoon (Android en Apple) en hij geeft informatie over hoe je in balans kunt blijven op je werk.
Maar ook in dit paviljoen is er veel meer te doen. Maak bijvoorbeeld een praatje met de werkambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma. Zij vertellen uit eigen ervaring  wat werkt binnen het eigen bedrijf.
Neem die saaie tas, rok of broek mee en maak er wat moois van! Atelier DierbaarGoed helpt je met naald en draad voor een mooie twist of versiering. Ook houdt de bedrijvendokter praktijk in het paviljoen en op de ontmoetingsmarkt. Verwacht van hem een diagnose over het bedrijf of de organisatie waar je werkt.
Weet jij wél hoe je problemen op het werk bespreekbaar kunt maken? En wil je jouw kennis delen? Zoek de cameraploeg op in het paviljoen en werk mee aan de film over openheid op het werk.
Je kunt ook komen voor een heuse fotoshoot. Daarmee doe je meteen een belofte! ‘Ik ben vóór bespreekbaarheid op de werkvloer’. Je krijgt de foto thuisgestuurd.
Relax, ontspan, geniet, ontstress… Klinkt lekker, toch? Hoe?  Verwen jezelf met een stoelmassage.

Paviljoen ‘Zo gek nog niet’

Sprekers Damiaan Denys  (filosoof-hoogleraar Psychiatrie) Ahmet Turkmen (ambassadeur & bedenker Stigmajas) Rokus Loopik (o.a. initiatiefnemer The Living Museum), Cornelie Egelie (ambassadeur), Brenda Froyen (auteur van het boek ‘Kortsluiting in mijn hoofd) én vele anderen nemen het woord op de zeepkist in de Speakers Corner.
Wat doet stigma met jou? En wat wil je doen om bespreekbaarheid te bevorderen. En…hoe zet je dat om in beeld? We dagen je uit om een foto te maken en naar ons paviljoen te komen.
Zwali: Jeroen Zwaal, ervaringsdeskundig coach en kunstenaar loopt met je op, praat met je en geeft je een verrassende herinnering in beeld mee.
De mensen van Steunpunt stemmen horen maken muziek en woordkunst. Ze vertellen over… ja waarover: ze ontmoeten je graag!

Socialrun op het podium

Uiteraard verwelkomen wij op het ‘Te gek!? festival’ alle teamleden van de Socialrun. Daar maken we een groot feest van! De medailles worden uitgereikt door prominenten zoals  burgemeester Hans Ostendorp  en Jacobine Geel. #meedoeniswinnen

Bekijk hier een impressie van het festival in 2015 of lees dan nog even het programma terug van vorig jaar.

 

 

Op de hoogte blijven? Mis niets, volg ons op  Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Blader ook eens door ons programmaboekje

Meld je nu aan voor het festival door het formulier  in te vullen (niet verplicht)!

Inschrijving Te Gek!? Festival

    Onze nieuwsbrief verschijnt maandelijks.
  • Neem je kinderen mee, of andere mensen die zichzelf liever niet inschrijven? Vul dan hier het aantal mensen in dat met je meegaat naar het festival.