Samen Sterk zonder Stigma heeft drie tipkaartjes ontwikkeld. Ze zijn beschikbaar voor verschillende mensen:

   • Voor iedereen die bewuster wil omgaan met zijn eigen vooroordelen
   • Voor mensen die hun psychische aandoening bespreekbaar willen maken
   • Voor hulpverleners

Voor personen die (wellicht) te maken hebben met zelfstigmatisering zijn er de spiegelkaartjes. Bestel de kaartjes door onderaan deze pagina het formulier in te vullen. De tipkaartjes kun je gebruiken voor jezelf. maar ze zijn er ook om weg te geven aan je collega, een goede vriend, een kennis, een cliënt, een hulpverlener, tijdens of na een training, workshop of op een door jouw gekozen moment. Je kunt één setje bestellen, maar ook meer sets als je ons vertelt waarvoor je het gebruikt. Op de voorkant van het kaartje staat een vraag of uitspraak. Aan de achterkant staan vijf tips over stigma.

Bekijk hier de voorbeelden van de tip kaartjes:

Vooroordelen, heb ik die dan?

Er wordt ons vaak de vraag gesteld: wat kan ik doen om te helpen? Voor alle mensen die bewuster willen omgaan met hun eigen vooroordelen hebben we vijf tips op een rij gezet.

Knipsel vooroordelen voor

Knipsel vooroordelen achter

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer over jouw (onbewuste) vooroordelen, de oorsprong van stigma of vooroordelen waar naasten mee te maken krijgen.

 

Openheid helpt

Vertellen over je psychische aandoening kan moeilijk zijn. Maar openheid helpt zowel mensen met een psychische aandoening als hun familieleden en vrienden. Wanneer de omgeving weet wat er aan de hand is, oordelen ze vaak minder hard dan wanneer ze de achtergronden niet kennen. Daarbij kan het een opluchting zijn om je verhaal te doen. Wil je meer open zijn? Om je op weg te helpen delen we hier onze tips.

Knipsel mijn verhaal voor
Knipsel mijn verhaal achter

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer over stigma, zelfstigma of kijk naar meer tips bij gesprekken,

 

Stigma in de GGZ

Stigma belemmert herstel. Daarom is de laatste jaren meer aandacht voor de rol van stigma binnen de hulpverlening. Voor hulpverleners die zich afvragen wat zij kunnen doen zijn er ook om te beginnen vijf tips.

Knipsel ggz voor
Knipsel ggz achter

 

 

 

 

 

 

Bestel de tipkaarten

  Je hebt verschillende keuzes, vink de keuze aan die van toepassing is.
 • Geef hier aan welk kaartje je wilt bestellen, of hoeveel sets je wilt bestellen. (Wanneer je meer sets bestelt, weten wij graag waarvoor je het kaartje wilt gebruiken.)
  Onze nieuwsbrief verschijnt maandelijks.

 

Lees meer over de verklaringen van stigma binnen de hulpverlening, de consequenties ervan in de zorg en ontvang meer tips voor hulpverleners.