'Is dat RAAR'? is een educatief en dynamisch bordspel voor kinderen van 6 tot 13 jaar, ouders en docenten. Spelenderwijs gaan kinderen rondom verschillende thema’s in gesprek. Het doel van het (uitgebreide) spel is om het taboe op (psychische) kwetsbaarheid aan te pakken.  

Is dat RAAR bordspel

Het bord bestaat uit acht verschillende vlakken met levensthema's, zoals familie, school, vrienden, gezondheid en meer. Met een pion kun je over het bord lopen en krijg je verschillende vragen en opdrachten die te maken hebben met deze levensthema's. Door spelenderwijs met elkaar in gesprek te gaan leren kinderen elkaar en zichzelf beter te begrijpen. Het biedt een laagdrempelige opening naar een open gesprek over vooroordelen en psychische gezondheid.

'Is dat RAAR?' is een nieuwe versie van Een Steekje Los? Dat bordspel, bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen, heeft vanaf het begin al grote belangstelling van kinderen. Niet alleen kinderen en ouders, maar ook docenten en hulpverleners geven al lange tijd aan dat er behoefte was aan een kinderversie.

Door het bespreekbaar maken van moeilijke situaties en (psychische) kwetsbaarheid gaan mensen weer meedoen aan de samenleving waardoor hun kwaliteit van leven toeneemt. Meedoen helpt! Samen een spel spelen helpt hen over drempels. 'Is dat RAAR?' doorbreekt niet alleen barrières bij kinderen, maar ook bij familie, vrienden, klasgenoten, docenten, vrijetijdsverenigingen, sportverenigingen en buurtbewoners - oftewel: de omgeving van het kind. Zij krijgen hierdoor op hun beurt niet alleen meer begrip voor elkaar en het betreffende kind, maar ook een andere kijk op psychische aandoeningen in algemene zin.

Interesse om ook zelf met het spel aan de slag te gaan? Je kunt 'Is dat RAAR?' hier bestellen.

 

In onderstaand filmpje van de lancering van het spel wordt ook uitgelegd wat het spel inhoudt en oplevert:

 

‘Is dat RAAR’? is een educatief en dynamisch bordspel voor kinderen van 6 tot 13 jaar, ouders en docenten. Spelenderwijs gaan kinderen rondom verschillende thema’s in gesprek. Het doel van het (uitgebreide) spel is om het taboe op (psychische) kwetsbaarheid aan te pakken.  

Is dat RAAR bordspel

Het bord bestaat uit acht verschillende vlakken met levensthema’s, zoals familie, school, vrienden, gezondheid en meer. Met een pion kun je over het bord lopen en krijg je verschillende vragen en opdrachten die te maken hebben met deze levensthema’s. Door spelenderwijs met elkaar in gesprek te gaan leren kinderen elkaar en zichzelf beter te begrijpen. Het biedt een laagdrempelige opening naar een open gesprek over vooroordelen en psychische gezondheid.

‘Is dat RAAR?’ is een nieuwe versie van Een Steekje Los? Dat bordspel, bedoeld voor jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen, heeft vanaf het begin al grote belangstelling van kinderen. Niet alleen kinderen en ouders, maar ook docenten en hulpverleners geven al lange tijd aan dat er behoefte was aan een kinderversie.

Door het bespreekbaar maken van moeilijke situaties en (psychische) kwetsbaarheid gaan mensen weer meedoen aan de samenleving waardoor hun kwaliteit van leven toeneemt. Meedoen helpt! Samen een spel spelen helpt hen over drempels. ‘Is dat RAAR?’ doorbreekt niet alleen barrières bij kinderen, maar ook bij familie, vrienden, klasgenoten, docenten, vrijetijdsverenigingen, sportverenigingen en buurtbewoners – oftewel: de omgeving van het kind. Zij krijgen hierdoor op hun beurt niet alleen meer begrip voor elkaar en het betreffende kind, maar ook een andere kijk op psychische aandoeningen in algemene zin.

Interesse om ook zelf met het spel aan de slag te gaan? Je kunt ‘Is dat RAAR?’ hier bestellen.

 

In onderstaand filmpje van de lancering van het spel wordt ook uitgelegd wat het spel inhoudt en oplevert: