Psychische diversiteit en bespreekbaarheid op de werkvloer ‘werkt’ vooral wanneer er ook op het werk gelijkwaardig contact is tussen mensen met en zonder psychische aandoening. Samen Sterk zonder Stigma werkt met werkambassadeurs die in samenwerking met hun werkgever in hun bedrijf bespreekbaarheid de norm te laten worden.

Op welke manier zij dit doen is persoonlijk en per werkgever zeer verschillend. Dit is een voorbeeld van hoe bij de Belastingdienst het project ‘Vier de verschillen’ vorm krijgt.

Droom

Enkele medewerkers bij een grote landelijke organisatie hebben een droom: een werkomgeving waar begrip is voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, waar je jezelf kan en mag zijn. Een organisatie waarin alle medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en die verschillen verwelkomt en benut.

Dit boekje is bedoeld als inspiratie, voorbeeld en format voor wie aan de slag wil binnen de eigen organisatie. Er volgen dit jaar meer voorbeelden.
Nieuwe werkambassadeurs gezocht

Werkambassadeurs gezocht

Voor ons project ‘Stigma en Werk’ zoeken we nog nieuwe werkambassadeurs. Onze ervaring en die van onze werkambassadeurs is namelijk dat openheid tot meer begrip, een betere samenwerking en een lager ziekteverzuim leidt. Werk jij bij een organisatie met, bij voorkeur, meer dan 250 medewerkers en wil je een aanjager zijn binnen jouw organisatie om vooroordelen bespreekbaar te maken? Klik hier voor meer informatie.