Openheid over psychische aandoeningen op de werkvloer draagt bij aan de gezondheid, het welzijn en de productiviteit van werknemers. Het is onderdeel van inclusief beleid en goed werkgeverschap. 

Overal zijn mensen met psychische problemen, dus ook op de werkvloer. Veel werkgevers hebben – vaak zonder dat ze dit weten – al mensen met een psychische aandoening in dienst. Deze werknemers passen zich zo veel mogelijk aan. Juist in een zakelijke situatie blijkt het lastig om open om te gaan met psychische diversiteit. Dat geldt zowel voor werkgevers als voor werknemers die er nog vaak voor kiezen om niet open te zijn.

Win-win

Wanneer psychische aandoeningen beter bespreekbaar zijn, kunnen werkgever en werknemer samen tot oplossingen komen. Mensen zoeken dan sneller hulp en herstellen eerder. Dit dringt onnodig verzuim terug en de tevredenheid en productiviteit van medewerkers stijgt. Een win-win-situatie voor beide partijen. Alle reden dus om te investeren in een bedrijfscultuur die openheid over psychische gezondheid ondersteunt.