Wat houdt een psychische aandoening in? Hoe ga je hierover in gesprek op de werkvloer? Je leert het in de e-learning Openheid over psychische gezondheid werkt.

De e-learning vergroot je kennis over psychische aandoeningen. Bovendien maakt de e-learning duidelijk dat openheid niet moeilijk is of iets voor anderen. Het is gewoon een kwestie van doen!

Praktische tips in de e-learning nodigen uit om in gesprek te gaan. Persoonlijk contact werkt het beste tegen vooroordelen en discriminatie. Ook helpt het mensen met een psychische aandoening makkelijker praten over hun aandoening en de impact hiervan op het werk.

voor wie

De e-learning is bedoeld voor collega’s, leidinggevenden, managers en werkgevers.

Breed inzetbaar

De e-learning is bruikbaar als onderdeel van bredere thema’s. Denk aan duurzame inzetbaarheid, diversiteit en inclusiviteit, vitaliteit, psychische gezondheid, participatie van werknemers met een arbeidsbeperking. De e-learning is beschikbaar voor digitale leeromgevingen binnen organisaties of op de beveiligde leeromgeving van Samen Sterk zonder Stigma. Interesse? Je kan nu zelf een account aanmaken. Voor vragen over en naar aanleiding van de e-learning kan je contact opnemen via Dorien Verhoeven.

Bekijk de introductie hieronder om alvast een indruk te krijgen:

 

Reacties op gebruik van de e-learning:

‘Absoluut een pijler van duurzame inzetbaarheid. Advies? Vast onderdeel in standaardtraining voor managers en directeuren.’

‘Dit helpt het taboe doorbreken.’

‘Zeer behulpzaam om bewustzijn te vergroten over stigma rond psychische aandoeningen.’

‘Ik zou deze e-learning zeker gebruiken om het gesprek aan te gaan.’