Onbekend met de psychische aandoening van een medewerker? Daar is wat aan te doen! Samen Sterk zonder Stigma ontwikkelde hiervoor de e-learning Openheid over psychische gezondheid werkt. Een digitaal hulpmiddel met als doel: uitleggen wat een psychische aandoening is en het belang van openheid hierbij.

De e-learning maakt duidelijk dat openheid niet moeilijk is of iets voor anderen. Het is gewoon een kwestie van doen! Praktische tips in de e-learning nodigen uit om in gesprek te gaan. Persoonlijk contact werkt het beste tegen vooroordelen en discriminatie. Ook helpt het de medewerker makkelijker te praten over zijn eigen aandoening en de impact hiervan op het werk.

Breed inzetbaar

De e-learning is bruikbaar als onderdeel van bredere thema’s. Denk aan duurzame inzetbaarheid, diversiteit en inclusiviteit, vitaliteit, psychische gezondheid, participatie van werknemers met een arbeidsbeperking. Hieronder volgt een promotiefilmpje van de e-learning. Heeft u interesse om dit hulpmiddel in te zetten op uw eigen werkplek? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Dorien Verhoeven. De e-learning is beschikbaar voor digitale leeromgevingen binnen organisaties of op de beveiligde leeromgeving van Samen Sterk zonder Stigma. U kunt nu zelf een account aanmaken.

 

 

Reacties op gebruik van de e-learning:

‘Absoluut een pijler van duurzame inzetbaarheid. Advies? Vast onderdeel in standaardtraining voor managers en directeuren.’

‘Dit helpt het taboe doorbreken.’

‘Zeer behulpzaam om bewustzijn te vergroten over stigma rond psychische aandoeningen.’