Bijna de helft van alle Nederlanders krijgt tijdens zijn leven direct of indirect te maken met psychische aandoeningen. En bijna de helft van het ziekteverzuim heeft een psychische oorzaak. Een manager moet dus wel stilstaan bij de mentale gezondheid van medewerkers. Hoe zie je of een medewerker goed in zijn vel zit? Als je vermoedt dat dit niet het geval is: hoe maak je het op een prettige manier bespreekbaar? Na deze training ben je effectief toegerust op de complexe dynamiek van psychische diversiteit op de werkvloer.

De medewerker is hét kapitaal van de organisatie. Een goed functionerend team zorgt immers voor goede resultaten. Juist nu, met alle uitdagingen zoals de hoge werkdruk en werken op afstand, liggen psychische klachten op de loer en is echt contact met medewerkers van groot belang. Vaak zijn psychische problemen onzichtbaar en daardoor onbespreekbaar op de werkvloer. Terwijl werknemers juist sneller herstellen en in balans blijven als ze open kunnen zijn over hun psychische kwetsbaarheid.

Werknemers herstellen sneller als ze open kunnen zijn.

Specifiek voor managers, als belangrijke schakels in dit krachtenveld, bieden we deze managementtraining aan. Hierin maak je kennis met de relevante facetten van psychische diversiteit op de werkvloer. Deze training is ontwikkeld in samenwerking met managers met ervaringsdeskundigheid.

praktische OEFENINGEN, INTERVISIE EN UITWISSELING

Je gaat aan de hand van je eigen praktijk in dialoog om effectief toegerust te zijn op de complexe dynamiek van psychische diversiteit op de werkvloer. Naast concrete do’s en don’ts van inclusief leiderschap ervaar je de kracht van contact en aandacht als belangrijke managementtools.

Concrete do’s en don’ts van inclusief leiderschap

Je wordt uitgenodigd en ondersteund door middel van praktische oefeningen om je van je eigen communicatie en gedrag én dat van je medewerker bewust te worden. Je krijgt een inleiding in succesvolle strategieën om je kennis uit te breiden en je invloed op psychisch welzijn van je medewerker als manager te vergroten.

MEERWAARDE TRAINING

Na het volgen van deze training:

  • Weet je hoe je met compassie het gesprek aangaat.
  • Stel je de juiste vragen.
  • Heb je een visie ontwikkeld waarmee je beter bent toegerust op de complexe dynamiek van psychische diversiteit op de werkvloer.
  • Ben je je bewust van je oordelen over jezelf en anderen.
  • Als gevolg hiervan ervaar je meer gemak en ruimte in het contact met medewerkers.

INVESTERING

De kosten voor deze training bedragen 1750 euro voor de gehele dag, voor een groep van 8 à 12 deelnemers. De training vindt op uw locatie plaats.

TRAINER

De training wordt gegeven door een deskundige trainer met veel ervaring op dit terrein, in samenwerking met een trainingsacteur waarmee u bijvoorbeeld de praktische oefeningen doet.

meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met projectmedewerker Ilse ter Meer via i.termeer@samensterkzonderstigma.nl.