Bij Samen Sterk zonder Stigma kun je verschillende producten downloaden, bestellen of kopen. Daarnaast vind je op deze pagina allerlei tips en tools die je kunnen helpen om psychische aandoeningen bespreekbaar te maken.

tips

tools

  • Meer dan 100 koffiegesprekken voerden onze ambassadeurs met politici, medici, sporters, acteurs, zangers, juristen en andere inspirerende en invloedrijke Nederlanders. Journalist Paul Custers maakte er een boek van: 99keerandersdanjedenkt.
  • In het boekje 20x Moed, kracht, motivatie, openheid, ambitie, talenten en dromen maak je kennis met 20 ambassadeurs van Samen Sterk zonder Stigma.
  • We ontwikkelden drie tipkaartjes: voor mensen die bewuster willen omgaan met hun eigen vooroordelen, mensen die hun psychische aandoening bespreekbaar willen maken en voor hulpverleners.
  • Stigmatiseren doen we allemaal, soms ook onszelf. Het kan helpen om jezelf af en toe een spiegel voor te houden en om jezelf op te peppen. Bestel de gratis spiegelkaartjes.
  • Bijna de helft van de mensen met een psychische aandoening lijdt onder zelfstigma. Je denkt dat de heersende opvattingen over psychische aandoeningen waar zijn en je voelt je onzeker over jezelf of over wat je wel of niet kan. Het is goed om te weten of jij hier misschien ook last van hebt. Doe de zelfstigma-test.

activiteiten

Ook organiseert Samen Sterk regelmatig activiteiten, voor ambassadeurs maar ook voor supporters en belangstellenden. Zoals het ‘Te Gek!?’ festival.

Binnen de projecten vind je vele andere tips en producten die je kunt gebruiken en bestellen.