Stigmatiseren doen we allemaal, soms ook onszelf. Het kan helpen om jezelf af en toe een spiegel voor te houden en om jezelf op te peppen. Daarvoor zijn door een van onze ambassadeurs de spiegelkaartjes bedacht. We hebben ook de tipkaartjes.

Ik wil dit bespreekbaar maken

Bijna de helft van de mensen met een psychische aandoening lijdt onder zelfstigma. Daardoor voelen veel patiënten zich minderwaardig of onzeker. Zó onzeker dat het herstel in de weg staat. Op de voorkant van dit tipkaartje staat een oppepper die mensen zélf konden insturen.

Knipsel voorkant tipkaart zelfstigma
Tipkaart zelfstigma achterkant

 

 

 

 

 

 

 

 

pep jezelf op

De kaartjes kun je gebruiken om jezelf op te peppen. Ze zijn er ook om weg te geven aan je collega, een goede vriend, een kennis, een cliënt, een hulpverlener, tijdens of na een training, workshop of op een door jouw gekozen moment. Je kunt één setje bestellen, maar ook meer sets als je ons vertelt waarvoor je het gebruikt. Op de voorkant van het kaartje staat een spiegel met een uitspraak. Aan de achterkant staan vijf tips over zelfstigma. (Zie de foto’s onderaan deze pagina.)

Helaas zijn we momenteel door de voorraad heen, binnenkort kun je de spiegelkaartjes weer gratis bestellen. Wil je weten wanneer de kaartjes weer op voorraad zijn? Meld je hieronder aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

20161220_093425