Deel je ervaringen! 

In de krant, op radio en televisie, en op sociale media gaat het regelmatig over mensen met een psychose of psychosegevoeligheid. Wat vind jij van die berichtgeving? We willen dat graag van je horen!  

Samen met AnoiksisPlusMinusPsychoseNet en Ypsilon denken we dat de berichtgeving beter kan. Deze vijf organisaties van, voor en door mensen die met psychose te maken hebben -zelf of in de directe omgeving zijn van plan om hier met journalisten over te gaan praten. Daarom willen we graag van jou horen wat jij vindt.

Word je blij van wat je in de media leest, hoort en ziet? Of juist boos of verdrietig? Waar komt dat door, denk je? Maakt het uit welke krant je leest, welke programma’s je ziet of welke sociale media-kanalen je bezoekt? Laat het ons weten! Geef antwoord op de negen vragen. Het kost je ongeveer 10 minuten. Je antwoorden blijven natuurlijk volledig anoniem.
Ga hier naar de vragenlijst. 

Deel je ervaringen! 

In de krant, op radio en televisie, en op sociale media gaat het regelmatig over mensen met een psychose of psychosegevoeligheid. Wat vind jij van die berichtgeving? We willen dat graag van je horen!  

Samen met AnoiksisPlusMinusPsychoseNet en Ypsilon denken we dat de berichtgeving beter kan. Deze vijf organisaties van, voor en door mensen die met psychose te maken hebben -zelf of in de directe omgeving–  zijn van plan om hier met journalisten over te gaan praten. Daarom willen we graag van jou horen wat jij vindt.

Word je blij van wat je in de media leest, hoort en ziet? Of juist boos of verdrietig? Waar komt dat door, denk je? Maakt het uit welke krant je leest, welke programma’s je ziet of welke sociale mediakanalen je bezoekt? Laat het ons weten! Geef antwoord op de negen vragen. Het kost je ongeveer 10 minuten. Je antwoorden blijven natuurlijk volledig anoniem.
Ga hier naar de vragenlijst. 

Posted in Geen categorie, Instagram

4 reacties “Wat vind jij van de berichtgeving over psychose?

  1. In de media wordt vaak een heel negatief oordeel geschetst over mensen die in het nieuws komen die verward (psychotisch) zijn. Dat vind ik jammer. Als het komt omdat ze hun medicijnen niet slikken, komt dat vaak omdat de begeleiding niet goed is. Zelf gebruik ik ook antipsychotica en hoop dat ik nooit in de situatie kom dat ik ze niet meer slik.

  2. Sinds de overheid heeft bezuinigd op psychische begeleiding en het opnamebeleid op de schop is gegaan hoor je steeds vaker van ‘verwarde’ mensen die door de politie moeten worden opgepakt. De politie is hier totaal niet kundig in. Niets ten nadele van hen. Echter wil ik een grote lans breken dat preventieve zorg weer terug komt!
    Zelf levenslang aan de medicijnen vanwege kortdurende psychoses heb ik nu geluk wel preventieve zorg te krijgen. Maar voor hoe lang?

  3. in de media wordt het begrip verward alleen maar negatief gebracht waardoor het een zeer beladen onderwerp wordt terwijl 80% van de problemen alleen door de naaste omgeving en de patiënten zelf wordt ervaren. Angst en onbegrip leiden tot nog meer stigmatisering en vermindering van maatschappelijke ondersteuning zeker als een goed professioneel vangnet wordt weggesaneerd. Het begrip eens een psychose dan altijd een probleem wordt hierdoor veel te star en rigide.

  4. Ik heb begrepen dat het de politie zelf is die over de rug van “de verwarde man” om meer personeel vraagt en ruimere bevoegdheid wil. De politie heeft.van de verwarde man ook de verwarde gevaarlijke man. Gemaakt.
    Feit is dat de verwarde man. Juist heeft te maken met meer geweld tegen hem. En heel vaak heeft te maken met uitsluiting en spot. Politie bedankt.
    Sandet

Je kunt niet meer reageren.